Výstavba zastávky, chodníku i parkoviště v ulici Bratří Štefanů se chýlí ke konci

Už jen několik dnů se budou stavbaři pohybovat na Slezském Předměstí, konkrétně v ulici Bratří Štefanů nedaleko Kladské ulice, kde v posledních několika měsících vzniklo parkoviště pro 23 aut a nová zastávka pro dálkovou autobusovou dopravu i MHD. Prostor budou moci občané využít po kolaudaci.

Město reagovalo na požadavky komise místní samosprávy a občanů, kteří v tomto místě pociťovali deficit parkovacích míst. Zároveň zde postavilo důstojnou autobusovou zastávku, která na parkoviště s přilehlým novým chodníkem navazuje. „Pro přístup k nástupišti poslouží mimo jiné i nová bezbariérová rampa z rekonstruovaného chodníku. Město zde rovněž nechalo vybudovat i přístřešek pro čekající cestující, který je chrání před nepřízní počasí,“ vysvětluje Martin Soukup, náměstek primátora s odpovědností za majetek města.

Náklady na výstavbu přesáhly dva miliony korun a zahrnují kromě vybudování parkoviště, chodníku i návazné zastávky s přístřeškem rovněž opravu živičného krytu ke středové čáře vozovky.

Zejména v panelákové zástavbě je obtížné vyšetřit prostor pro každé nové parkovací místo.

05

Aneb Město HK si s námi vytřelo … zrak. Nejen, že na těchto místech parkovali ti lidé, kterí si stěžovali na „deficit“ parkovacích míst, ale dokonce jich tam parkovalo kolem 50ti aut. Ale lidem to bylo málo, tak Město Hradec Králové „zlegalizovalo“ tyto parkovací plochy a zastávku a tudíž krom těchto 23 parkovacích míst budou strážníci pokutovat auta stojící nepatřičně. Stěžovali jste si? Tak to máte…

Více zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..